Šťava z papriky a jahôd je vynikajúca na povzbudenie imunitného systému a je tiež skvelým antioxidantom.
Chráni organizmus pred vírusmi a baktériami a je účinnou prevenciou proti prechladnutiu a chrípke.
Postup
Papriku umyjeme. Vyberieme stopku, odstránime semienka a nakrájame ju na malé kúsky.
1.
Jahody umyjeme a odstránime stopky.
2.
Najskôr odšťavíme jahody a potom papriku.
3.
Do čerstvo vylisovanej šťavy pridáme sirup z agáve,
zamiešame a podávame.
4.
Suroviny na prípravu 2 pohárov
- ½ červenej papriky
- 30 jahôd
- 1½ PL sirupu z agáve
Directions
Wash bell pepper. Remove stem and seeds, and cut into suitable pieces.
1.
Wash strawberries and remove stems.
2.
Press in following order - strawberries, bell pepper.
3.
Add agave syrup into freshly squeezed juice, stir well and serve.
4.
Tipy
Súvisiace:
džús jahody jód mangán nízky obsah sacharidov nízky obsah sodíka paprika protizápalový účinok sirup z agáve vitamín Cnutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (215g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 82
kalórie z tukov 5.4
% denná dávka*
tuky celkom 0.6g
1%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 3mg
0%
sacharidy 20g
7%
vláknina 4g
16%
cukry 14g
proteíny 2g
vitamín A
19%
vitamín C
240%
vápnik
3%
železo
5%
Vitamín E (alfa-tokoferol)
5%
Vitamín K
7%
Tiamín
4%
Riboflavín
4%
Niacín
5%
Vitamín B6
9%
Kyselina listová
14%
Kyselina pantoténová
3%
Horčík
7%
Fosfor
5%
Draslík
10%
Zinok
2%
Meď
5%
Mangán
36%
Selén
1%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z granátového jablka a čerešní
Jahodový kokteil s vysokým obsahom antioxidantov
Recept na prípravu domácej jablkovej šťavy
Šťava z grapefruitu na posilnenie imunity
Jesenná šťava z pomaranča a tekvice
Šťava z banánu a kapusty so sójovým mliekom