Orange Autumn Squash Juice

Pomaranče povzbudzujú imunitný systém a ako vynikajúci zdroj vitamínu C znižujú riziko vzniku rakoviny. Ak súčasne odšťavíme pomaranče a tekvicu, dostaneme šťavu s vysokým obsahom vitamínov A a C.

Postup

Tekvicu umyjeme, rozpolíme a zbavíme semienok vo vnútri.

1.
list

Tekvicu položíme na plech zľahka potretý olejom a pečieme šupkou navrch 20 minút pri
150 °C. Tekvicu necháme vychladnúť.

2.
list

Pomaranč ošúpeme a rozdelíme na mesiačiky.

3.
list

Keď tekvica vychladne tak, aby sa s ňou mohlo pracovať, nakrájame ju na kúsky a spolu
s mliekom odšťavíme.

4.
list

Odšťavíme pomaranč.

5.
list

Dobre premiešame, prípadne posypeme syrom a podávame.

6.
list
Share on FacebookPin on Pinterest
  • Suroviny na prípravu 2 nápojov

  • ½ tekvice (Hokkaido alebo maslovej)
  • 1 pomaranč
  • 120 ml mlieka
  • PL parmezánu

    Directions

    Wash squash, cut in half and clean out interior.
    1. list
    Place the squash on a slightly oiled baking sheet, and bake at 300 F open side down for 20 minutes. After 20 minutes, remove from oven and leave to cool.
    2. list
    Peel and segment orange.
    3. list
    When the squash is cool enough to handle, cut it and press it along with milk.
    4. list
    Press orange.
    5. list
    Stir well. You can garnish with cheese. Serve.
    6. list
Recept obsahuje tieto potraviny:
tag maslová tekvica iconmaslová tekvicatag mlieko iconmliekotag parmezán iconparmezántag pomaranč iconpomaranč

Tipy

V tomto recepte sme použili plnotučné mlieko, energetickú hodnotu alebo obsah tuku v nápoji však môžete znížiť, ak použijete nízkotučné alebo odtučnené mlieko.

nutričné hodnoty

Porcia 1/2 z receptu (355g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie

hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 172 kalórie z tukov 29.7
% denná dávka*
tuky celkom 3.3g 5%
nasýtené tuky 2g 10%
transmastné tuky 0g
cholesterol 9mg 3%
sodík 95mg 4%
sacharidy 35g 12%
vláknina 2g 8%
cukry 14g
proteíny 6g

vitamín A 506%
vitamín C 115%
vápnik 23%
železo 8%
Vitamin D 6%
vitamín E (alfa tokoferol) 15%
vitamín K 3%
tiamín 16%
riboflavín 11%
niacín 12%
vitamín B6 17%
kyselina listová 16%
vitamín B1 5%
kyselina pantotenová 12%
horčík 20%
fosfor 15%
draslík 24%
zinok 5%
meď 9%
mangán 20%
selén 7%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Share on FacebookPin on Pinterest


nutričné hodnoty

Porcia 1/2 z receptu (355g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie

hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 172 kalórie z tukov 29.7
% denná dávka*
tuky celkom 3.3g 5%
nasýtené tuky 2g 10%
transmastné tuky 0g
cholesterol 9mg 3%
sodík 95mg 4%
sacharidy 35g 12%
vláknina 2g 8%
cukry 14g
proteíny 6g

vitamín A 506%
vitamín C 115%
vápnik 23%
železo 8%
Vitamin D 6%
vitamín E (alfa tokoferol) 15%
vitamín K 3%
tiamín 16%
riboflavín 11%
niacín 12%
vitamín B6 17%
kyselina listová 16%
vitamín B1 5%
kyselina pantotenová 12%
horčík 20%
fosfor 15%
draslík 24%
zinok 5%
meď 9%
mangán 20%
selén 7%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Share on FacebookPin on Pinterest