Kombinácia broskyne a jahody je sladká a úžasne osviežujúca. Nepotrebujete žiadne sladidlá, pretože ovocie samo o sebe dáva lahodnú chuť. Tento kokteil je vynikajúcim zdrojom vitamínu C, ktorý okrem iného prispieva k zníženiu zápalu.
Postup
Umyté broskyne rozkrojíme na polovice, vyberieme kôstku, nakrájame a odšťavíme.
1.
Umyté a odstopkované jahody odšťavíme.
2.
Zmiešame s jogurtom a servírujeme.
Môžete ozdobiť jahodou nakrájanou na plátky.
3.
Suroviny na prípravu 2 pohárov
- 220 g čerstvých alebo mrazených broskýň
- 220 g pokrájaných jahôd
- 1 biely jogurt
Directions
Cut the peach in half, remove pit, slice and press.
1.
Wash strawberries. Remove stems and press.
2.
Mix with yogurt, stir well and serve. You can garnish with few strawberry slices.
3.
Tipy
Ak chcete, aby bol kokteil studený a krémovejší, môžete jahody pred odšťavením zmraziť.
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (282g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 131
kalórie z tukov 39.6
% denná dávka*
tuky celkom 4.4g
7%
nasýtené tuky 2.6g
13%
transmastné tuky 0g
cholesterol 16mg
5%
sodík 57mg
2%
sacharidy 20g
7%
vláknina 3g
12%
cukry 16g
proteíny 6g
vitamín A
8%
vitamín C
91%
vápnik
17%
železo
3%
Vitamín E (Alfa Tokoferol)
4%
Vitamín K
5%
Tiamín
5%
Riboflavín
13%
Niacín
5%
Vitamín B6
5%
Kyseliná listová
8%
Vitamín B12
8%
Kyselina pantoténová
7%
Horčík
8%
Fosfor
15%
Draslík
13%
Zinok
6%
Meď
5%
Mangán
19%
Selén
8%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Kokteil zo špenátu – podpora imunity
Osviežujúca protizápalová melónová šťava
Kokteil z ovocia a zeleniny
Banánový kokteil s para orechmi
Šťava z kivi a ananásu
Šťava z jablka a grapefruitu