Grapefruit je vynikajúcim zdrojom vitamínu C a dobrým zdrojom vitamínu A. Jeho chuť sa niekomu zdá príliš horká, ak ho však vytlačíme spoločne s jablkom, ktoré dodá sladkosť, šťava bude chutiť výborne.
Postup
Jablko umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
1.
Grapefruit olúpeme a nakrájame.
2.
Suroviny odšťavíme v tomto poradí: jablko, grapefruit.
3.
Do čerstvo vylisovanej šťavy pridáme sirup z agáve, dobre premiešame a podávame.
4.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 1 jablko
- 1 grapefruit
- 1½ PL sirupu z agáve
Directions
Wash and cut apple into 4 pieces.
1.
Peel and cut grapefruit.
2.
Press in following order – apple, grapefruit.
3.
Add agave nectar into freshly squeezed juice, stir well and serve.
4.
Tipy
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (224g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 103
kalórie z tukov 2.7
% denná dávka*
tuky celkom 0.3g
0%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 1mg
0%
sacharidy 27g
9%
vláknina 4g
16%
cukry 22g
proteíny 1g
vitamín A
25%
vitamín C
80%
vápnik
2%
železo
1%
vitamín E (alfa tokoferol)
2%
vitamín K
3%
tiamín
4%
riboflavín
3%
niacín
2%
vitamín B6
5%
kyselina listová
4%
kyselina pantotenová
4%
horčík
4%
fosfor
2%
draslík
8%
zinok
1%
meď
4%
mangán
2%
selén
1%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z kivi a ananásu
Banánovo-špenátová šťava so sójovým mliekom
Šťava z červenej papriky a jahôd
Ako si pripraviť chutné zelené kokteily?
Jahodová šťava pre posilnenie imunity
Paradajkovo-limetková šťava