Paradajková šťava je nízkokalorická a má vysoký obsah vitamínov A, C a K. Na šťavu používajte len zrelé paradajky, sú sladšie. Šťavu môžete piť samotnú, alebo ju použiť do kokteilov, ako napr. Bloody Mary.
Postup
Paradajky umyjeme a nakrájame. Odstránime semienka a odšťavíme.
1.
Umytý, nakrájaný zeler odšťavíme.
2.
Dobre zamiešame a podávame.
3.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 5 paradajok
- 2 zelery
Directions
Wash and cut tomatoes. Remove seeds (optional), and press.
1.
Rinse and cut celery stalks. Press.
2.
Stir well and serve.
3.
Tipy
Pred podávaním môžete šťavu schladiť v chladničke. Ak máte radšej výraznejšiu chuť, môžete šťavu osoliť, okoreniť, alebo ochutiť sirupom z agáve.
Súvisiace:
chudnutie draslík džús nízky obsah sacharidov očistná diéta paradajky vitamín A vitamín C vitamín K zelernutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (348g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 62
kalórie z tukov 9
% denná dávka*
tuky celkom 1g
2%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 47mg
2%
sacharidy 13g
4%
vláknina 4g
16%
cukry 9g
proteíny 3g
vitamín A
55%
vitamín C
67%
vápnik
5%
železo
5%
vitamín E (alfa-tokoferol)
9%
vitamín K
45%
tiamín
8%
riboflavín
5%
niacín
10%
vitamín B6
14%
kyselina listová
15%
kyselina pantotenová
4%
horčík
10%
fosfor
8%
draslík
24%
zinok
4%
meď
10%
mangán
20%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z kivi a kapusty
Kokteil zo špenátu – podpora imunity
Šťava z jabĺk a aloe
Recept na šťavu z kelu pre zdravie
Ananásový kokteil pre posilnenie imunity
Šťava z kelu, zeleru a ananásu