Táto osviežujúca šťava doslova prekypuje živinami! Má extrémne vysoký obsah vitamínov A, C a K.
Kombinácia týchto vitamínov je veľmi prospešná pre celý organizmus a napomáha posilňovať imunitný systém. Kel má vysokú hodnotu IF (systém hodnotenia odhadu zápalového a protizápalového účinku potravín) a má skvelé protizápalové účinky.
Postup:
Kel umyjeme, nakrájame a odšťavíme.
1.
Jablko a uhorku umyjeme. Nakrájame na menšie kúsky a odšťavíme.
2.
Do zmesi vytlačíme šťavu z citróna, dobre premiešame a servírujeme.
3.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 220 g nakrájaného kelu
- 1 jablko
- 1 uhorka
- ½ citróna
Directions
Wash, chop, and press kale.
1.
Wash apple and cucumber, cut them in pieces and press.
2.
Squeeze lemon, stir well and serve.
3.
Tipy
Ak máte radšej sladšiu šťavu, pridajte jedno jablko.
Súvisiace:
citrón detox džús jablko kel nízky obsah sodíka očistná diéta protizápalový účinok uhorka vitamín A vitamín C vitamín Knutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (296g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 93
kalórie z tukov 5.4
% denná dávka*
tuky celkom 0.6g
1%
nasýtené tuky 0.1g
1%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 19mg
1%
sacharidy 23g
8%
vláknina 4g
16%
cukry 12g
proteíny 3g
vitamín A
107%
vitamín C
100%
vápnik
8%
železo
7%
vitamín E (alfa-tokoferol)
1%
vitamín K
376%
tiamín
7%
riboflavín
7%
niacín
3%
vitamín B6
10%
kyselina listová
6%
kyselina pantotenová
5%
horčík
9%
fosfor
7%
draslík
14%
zinok
3%
meď
10%
mangán
21%
selén
1%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z jablka a grapefruitu
Šťava z mrkvy a brokolice
Ako pripravíme melónový kokteil?
Banánovo-mandľový kokteil zo sójového mlieka
Kivi kokteil pre zdravé zažívanie
Šťava z kivi a ananásu