Hovorí sa, že hrušky sú príbuzné s jablkami! Nech už je to akokoľvek, ak vytlačíme šťavu z jabĺk a hrušiek spoločne, dostaneme zdravú šťavu. Zvyšná dužina má vysoký obsah vlákniny, môžete jej teda trochu pridať do šťavy, bude tak zdraviu ešte prospešnejšia.
Postup
Jablko a hrušku umyjeme a nakrájame na kúsky.
1.
Odšťavíme jablko a potom hrušku.
2.
Do čerstvo vylisovanej šťavy pridáme sirup z agáve, dobre zamiešame a servírujeme.
3.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 1 jablko
- 1 hruška
- 1½ PL sirupu z agáve
Directions
Wash apple and pear, and cut them into pieces.
1.
Press in following order – apple, pear .
2.
Add agave nectar into freshly squeezed juice, stir well and serve.
3.
Tipy
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (185g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 114
kalórie z tukov 2.7
% denná dávka*
tuky celkom 0.3g
0%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 2mg
0%
sacharidy 30g
10%
vláknina 5g
20%
cukry 22g
proteíny 1g
vitamín A
1%
vitamín C
13%
vápnik
1%
železo
1%
vitamín E (alfa tokoferol)
1%
vitamín K
8%
tiamín
2%
riboflavín
3%
niacín
1%
vitamín B6
3%
kyselina listová
2%
kyselina pantotenová
1%
horčík
3%
fosfor
2%
draslík
6%
zinok
1%
meď
5%
mangán
4%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Recept na prípravu domácej jablkovej šťavy
Kokteil z papáje proti chrípke
Grapefruitovo-ananásová šťava
Šťava z banánu a kapusty so sójovým mliekom
Šťava z pomaranča a melónu
Šťava z papriky a papáje