Najčastejšie pripravovaná a najjednoduchšia domáca jablková šťava sa pripravuje z jabĺk a mrkvy. Podľa chuti môžete použiť viac alebo menej jabĺk / mrkvy – ich kombinácia je dobrá v akomkoľvek pomere. Šťava má vysoký obsah betakaroténu – antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred voľnými radikálmi.
Postup
Jablká umyjeme a nakrájame.
1.
Mrkvu umyjeme a nakrájame. Odšťavíme mrkvu, potom odšťavíme jablká.
2.
Dobre premiešame, nalejeme do pohárov a podávame.
3.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 3 jablká
- 2 mrkvy
Directions
Wash and cut apple.
1.
Wash and cut carrot. Press carrot then press apple.
2.
Stir well, pour into a glass and serve.
3.
Tipy
Ak chcete zvýšiť výživovú hodnotu a zvýrazniť chuť, pridajte trochu zázvoru!
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (334g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 167
kalórie z tukov 9
% denná dávka*
tuky celkom 1g
2%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 45mg
2%
sacharidy 44g
15%
vláknina 8g
32%
cukry 31g
proteíny 1g
vitamín A
207%
vitamín C
27%
vápnik
4%
železo
3%
vitamín E (alfa-tokoferol)
4%
vitamín K
18%
tiamín
6%
riboflavín
6%
niacín
4%
vitamín B6
10%
kyselina listová
5%
kyselina pantotenová
3%
horčík
5%
fosfor
5%
draslík
14%
zinok
2%
meď
5%
mangán
9%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Nízkotučný ovocný kokteil
Čučoriedkový kokteil bohatý na antioxidanty
Grapefruitovo-ananásová šťava
Osviežujúca protizápalová melónová šťava
Kokteil z ovocia a zeleniny
Banánovo-mandľový kokteil zo sójového mlieka