Kel sa môže niekomu zdať horký, považuje sa však za jeden z najzdravších druhov listovej zeleniny. Ak vám kel nechutí, môžete ho skombinovať s ovocím alebo inou zeleninou a pripraviť si tak chutnú nízkokalorickú šťavu plnú živín, bohatú na vitamíny A, C a K.
Postup
Kel umyjeme a jemne sparíme. Nasekáme ho a odšťavíme.
1.
Ošúpeme, rozdelíme a odšťavíme pomaranče.
2.
Olúpeme a odšťavíme kivi.
3.
Všetko dobre premiešame a servírujeme.
4.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 330 g nakrájaného kelu
- 2 pomaranče
- 1 kivi
Directions
Wash kale and steam it lightly. Chop and press kale.
1.
Peel, segment and press oranges.
2.
Peel and press kiwi.
3.
Mix well and serve.
4.
Tipy
Šťavu môžete prisladiť sirupom z agáve.
Súvisiace:
detox džús kel kivi nízky obsah sacharidov nízky obsah sodíka očistná diéta pomaranč protizápalový účinok vitamín A vitamín C vitamín Knutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (219g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 110
kalórie z tukov 9
% denná dávka*
tuky celkom 1g
2%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 23mg
1%
sacharidy 26g
9%
vláknina 5g
20%
cukry 16g
proteíny 3g
vitamín A
161%
vitamín C
275%
vápnik
13%
železo
6%
vitamín E (alfa-tokoferol)
4%
vitamín K
532%
tiamín
12%
riboflavín
7%
niacín
5%
vitamín B6
12%
kyselina listová
16%
kyselina pantotenová
4%
horčík
9%
fosfor
6%
draslík
17%
zinok
2%
meď
13%
mangán
23%
selén
2%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z mrkvy a brokolice
Zelená šťava pre váš imunitný systém
Šťava z mrkvy a manga
Kivi kokteil pre zdravé zažívanie
Nízkotučný ovocný kokteil
Šťava z granátového jablka a čerešní