
Šťavu z kivi a ananásu môžete podávať ako výborný dezert po mäsitom pokrme, pretože má vysoký obsah enzýmov, ktoré štiepia bielkoviny. Táto šťava s vysokým obsahom vitamínov C a K a iných živín je zdravou a chutnou alternatívou klasického dezertu. Ak pijete túto šťavu v rámci detoxu, vynechajte sirup z agáve.
Postup

Kivi ošúpeme a nakrájame. Ananás olúpeme a nakrájame na kúsky (možno použiť aj konzervovaný ananás).
1.



Najskôr odšťavíme kivi, potom ananás. Pridáme sirup z agáve a zamiešame. Nalejeme do pohárov. Šťavu môžeme ozdobiť kúskom ananásu a ihneď podávame.
2.


Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 5 kivi
- 165 g nakrájaného ananásu
- 1½ PL sirupu z agáve (ak máte radi sladšiu šťavu)
Directions

Peel and cut kiwi.
Peel and cut pineapple into suitable pieces (canned pineapple can be used as well).
1.



Press kiwi, then press pineapple.
Add agave syrup and stir well. Pour into a glass. You can decorate juice with a pineapple wedge.
Serve.
2.


Tipy
Ak použijete konzervovaný ananás, znížte množstvo sirupu.

Súvisiace:
ananás detox džús kivi mangán nízky obsah sodíka pre deti sirup z agáve vitamín C vitamín K vysoký obsah vlákninynutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (257g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 159
kalórie z tukov 9
% denná dávka*
tuky celkom 1g
2%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 6mg
0%
sacharidy 39g
13%
vláknina 6g
24%
cukry 26g
proteíny 3g
vitamín A
4%
vitamín C
311%
vápnik
7%
železo
4%
vitamín E (alfa tokoferol)
14%
vitamín K
96%
tiamín
7%
riboflavín
4%
niacín
5%
vitamín B6
9%
kyselina listová
14%
kyselina pantotenová
5%
horčík
10%
fosfor
7%
draslík
19%
zinok
2%
meď
15%
mangán
59%
selén
1%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z mrkvy a brokolice
Šťava z jabĺk a kivi
Šťava z banánu a kapusty so sójovým mliekom
Zelená šťava pre váš imunitný systém
Čučoriedkový kokteil bohatý na antioxidanty
Kokteil zo špenátu – podpora imunity