Kel je veľmi výživný. Môže sa zdať, že pre jeho horkú až pikantnú chuť, z neho nebude ľahké pripraviť lahodný nápoj. Pokiaľ ale budete postupovať podľa tohto receptu, budete prekvapení, ako skvelo kelový kokteil chutí!
Postup
Umyjeme kel, krátko ho sparíme a nakrájame na kúsky.
1.
Banán olúpeme a nakrájame. Banán a kel zmiešame s mandľovým mliekom a odšťavíme.
2.
Jablko umyjeme a nakrájame na štvrtky. Odšťavíme.
3.
Všetko dobre premiešame a servírujeme.
4.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 330 g nakrájaného kelu
- 1 jablko
- 1 banán
- 180 ml mandľového mlieka
Directions
Wash kale, steam it lightly and cut into pieces.
1.
Peel and cut banana. Mix kale and banana with almond milk and press.
2.
Wash and cut apple into 4 pieces and press.
3.
Stir well and serve.
4.
Tipy
Ak dávate prednosť sladším nápojom, môžete pridať sirup z agáve.
Súvisiace:
banány chudnutie detox jablko kel kokteily mandľové mlieko vitamín A vitamín B12 vitamín B6 vitamín C vitamín Knutričné hodnoty
Porcia 1/2z receptu (290g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 147
kalórie z tukov 14.4
% denná dávka*
tuky celkom 1.6g
2%
nasýtené tuky 0.1g
1%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 79mg
3%
sacharidy 34g
11%
vláknina 5g
20%
cukry 19g
proteíny 3g
vitamín A
160%
vitamín C
116%
vápnik
24%
železo
8%
vitamín D
9%
vitamín E (alfa-tokoferol)
20%
vitamín K
516%
tiamín
6%
riboflavín
17%
niacín
5%
vitamín B6
20%
kyselina listová
7%
vitamín B12
19%
kyselina pantotenová
3%
horčík
11%
fosfor
6%
draslík
15%
zinok
6%
meď
15%
mangán
31%
selén
1%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Kokteil zo špenátu – podpora imunity
Osviežujúca protizápalová melónová šťava
Šťava z jablka a grapefruitu
Tekvicový kokteil s protizápalovými účinkami
Recept na prípravu domácej jablkovej šťavy
Broskyňový kokteil s protizápalovým účinkom