Jahodová šťava má vysoký obsah vitamínu C je vynikajúca pre posilnenie imunity! Antioxidačná sila jahôd robí z tohto džúsu účinnú ochranu proti voľným radikálom, a tým aj proti rakovine.
Postup
Jahody umyjeme, odstránime stopky a vložíme do MJP.
1.
Jablko umyjeme, nakrájame a odšťavíme.
2.
Dobre premiešame a servírujeme.
3.
Suroviny na prípravu 2 pohárov
- 660 g jahôd
- 1 jablko
Directions
Wash strawberries. Remove stems and press.
1.
Wash, cut, and press apple.
2.
Mix well and serve.
3.
Tipy
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (319g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 120
kalórie z tukov 7.2
% denná dávka*
tuky celkom 0.8g
1%
nasýtené tuky 0.1g
1%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 3mg
0%
sacharidy 30g
10%
vláknina 7g
28%
cukry 21g
proteíny 2g
vitamín A
2%
vitamín C
230%
vápnik
4%
železo
6%
Vitamín E (Alfa Tokoferol)
4%
Vitamín K
9%
Tiamín
5%
Riboflavín
4%
Niacín
5%
Vitamín B6
7%
Kyselina listová
14%
Kyselina pantoténová
3%
Horčík
9%
Fosfor
6%
Draslík
13%
Zinok
2%
Meď
7%
Mangán
46%
Selén
1%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Šťava z kivi a ananásu
Šťava z jablka a grapefruitu
Banánový kokteil s para orechmi
Šťava z kivi a kapusty
Čučoriedkový kokteil bohatý na antioxidanty
Šťava z červenej papriky a jahôd