
Jablká sú bohaté na vitamín C a draslík. Kivi obsahuje viac vitamínu C ako pomaranč a má tiež vysoký obsah vitamínu K, ktorý hrá významnú úlohu v procese zrážania krvi. Preto je táto kombinácia vynikajúca pre vaše zdravie!
Postup
Jablko umyjeme a nakrájame na štvrtky.
1.


Umyté a olúpané kivi rozpolíme.
2.


Odšťavíme jablko a potom kivi.
3.


Do čerstvo vylisovanej šťavy pridáme sirup, dobre premiešame a podávame.
4.


Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 1 jablko
- 1 kivi
- 1½ PL sirupu z agáve
Directions
Wash and cut apple into 4 pieces.
1.


Wash and peel kiwi. Cut in half.
2.


Press apple, then press kiwi.
3.


Add agave nectar into freshly squeezed juice, stir well and serve.
4.


Tipy

nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (134g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 85
kalórie z tukov 3.6
% denná dávka*
tuky celkom 0.4g
1%
nasýtené tuky 0g
0%
transmastné tuky 0g
cholesterol 0mg
0%
sodík 2mg
0%
sacharidy 22g
7%
vláknina 4g
16%
cukry 17g
proteíny 1g
vitamín A
2%
vitamín C
66%
vápnik
2%
železo
1%
vitamín E (alfa-tokoferol)
4%
vitamín
22%
tiamín
2%
riboflavín
2%
niacín
1%
vitamín B6
3%
kyselina listová
3%
kyselina pantotenová
1%
horčík
3%
fosfor
2%
draslík
6%
zinok
1%
meď
4%
mangán
3%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Jesenná šťava z pomaranča a tekvice
Broskyňový kokteil s protizápalovým účinkom
Šťava z kelu, zeleru a ananásu
Šťava z jabĺk a aloe
Šťava z kivi a ananásu
Čučoriedkový kokteil bohatý na antioxidanty