Zahrňte špenát do vášho jedálnička, má veľa zdraviu prospešných vlastností. Skombinujte ho s mangom a pripravte si lahodný kokteil, ktorý vďaka vysokému obsahu vitamínov A a C pomôže naštartovať váš imunitný systém.
Postup
Špenát umyjeme a pokrájame. Zmiešame ho s mliekom a odšťavíme.
1.
Olúpeme mangá, rozkrojíme na polovice a odstránime kôstku. Nakrájame na menšie kúsky a odšťavíme.
2.
Pridáme sirup z agáve, dobre premiešame a servírujeme.
3.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 330 g špenátu
- 2 zrelé mangá
- 180 ml mlieka
- 1 PL sirupu z agáve
Directions
Wash and chop spinach. Mix with milk and press.
1.
Peel mangoes, slice them in half and remove seeds from the inside. Cut in pieces and press.
2.
Add agave syrup, stir well and serve.
3.
Tipy
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (325g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 207
kalórie z tukov 32.4
% denná dávka*
tuky celkom 3.6g
6%
nasýtené tuky 1.9g
10%
transmastné tuky 0g
cholesterol 9mg
3%
sodík 59mg
2%
sacharidy 44g
15%
vláknina 4g
16%
cukry 39g
proteíny 5g
vitamín A
76%
vitamín C
106%
vápnik
15%
železo
5%
vitamín D
9%
vitamín E (alfa-tokoferol)
14%
vitamín K
147%
tiamín
12%
riboflavín
19%
niacín
7%
vitamín B6
18%
kyselina listová
19%
vitamín B12
7%
kyselina pantotenová
7%
horčík
11%
fosfor
12%
draslík
17%
zinok
4%
meď
13%
mangán
13%
selén
7%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Jesenná šťava z pomaranča a tekvice
Šťava z kivi a ananásu
Tekvicový kokteil s protizápalovými účinkami
Grapefruitovo-ananásová šťava
Osviežujúca protizápalová melónová šťava
Šťava z paradajok a pomaranča