Tento lahodný koktejl napomôže hladkému fungovaniu vášho tráviaceho systému a to najmä vďaka enzýmu aktinidínu, ktorý je obsiahnutý v kivi a hrá dôležitú úlohu pri zlepšovaní trávenia. A navyše je táto kombinácia ovocia a zeleniny vynikajúca pre vašu pleť!
Postup
Kivi ošúpeme, nakrájame a odšťavíme.
1.
Uhorku olúpeme, jablko umyjeme a spolu odšťavíme.
2.
Pridáme jogurt a sirup z agáve, dobre premiešame a podávame.
3.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- 3 kivi
- ½ uhorky
- 1 jablko
- ½ pohára jogurtu
- 1 PL sirupu z agáve
Directions
Peel, cut and press kiwifruits.
1.
Wash, cut and press both cucumber and apple.
2.
Add yogurt and agave syrup, stir well and serve.
3.
Tipy
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (346g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 178
kalórie z tukov 27
% denná dávka*
tuky celkom 3g
5%
nasýtené tuky 1g
5%
transmastné tuky 0g
cholesterol 8mg
3%
sodík 34mg
1%
sacharidy 38g
13%
vláknina 6g
24%
cukry 27g
proteíny 4g
vitamín A
6%
vitamín C
187%
vápnik
13%
železo
4%
vitamín E (alfa-tokoferol)
9%
vitamín K
76%
tiamín
6%
riboflavín
10%
niacín
3%
vitamín B6
8%
kyselina listová
10%
vitamín B12
4%
kyselina pantotenová
7%
horčík
10%
fosfor
13%
draslík
19%
zinok
5%
meď
10%
mangán
10%
selén
3%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Kokteil z ovocia a zeleniny
Paradajkovo-limetková šťava
Šťava z červenej repy pre očistu pečene
Šťava z kelu, zeleru a ananásu
Šťava z jabĺk a aloe
Banánovo-mandľový kokteil zo sójového mlieka