Pomaranče povzbudzujú imunitný systém a ako vynikajúci zdroj vitamínu C znižujú riziko vzniku rakoviny. Ak súčasne odšťavíme pomaranče a tekvicu, dostaneme šťavu s vysokým obsahom vitamínov A a C.
Postup
Tekvicu umyjeme, rozpolíme a zbavíme semienok vo vnútri.
1.
Tekvicu položíme na plech zľahka potretý olejom a pečieme šupkou navrch 20 minút pri
150 °C. Tekvicu necháme vychladnúť.
2.
Pomaranč ošúpeme a rozdelíme na mesiačiky.
3.
Keď tekvica vychladne tak, aby sa s ňou mohlo pracovať, nakrájame ju na kúsky a spolu
s mliekom odšťavíme.
4.
5.
Dobre premiešame, prípadne posypeme syrom a podávame.
6.
Suroviny na prípravu 2 nápojov
- ½
tekvice (Hokkaido alebo maslovej)
- 1
pomaranč
- 120
ml mlieka
- 1½
PL parmezánu
Directions
Wash squash, cut in half and clean out interior.
1.
Place the squash on a slightly oiled baking sheet, and bake at 300 F open side down for 20 minutes. After 20 minutes, remove from oven and leave to cool.
2.
Peel and segment orange.
3.
When the squash is cool enough to handle, cut it and press it along with milk.
4.
Press orange.
5.
Stir well. You can garnish with cheese. Serve.
6.
Tipy
V tomto recepte sme použili plnotučné mlieko, energetickú hodnotu alebo obsah tuku v nápoji však môžete znížiť, ak použijete nízkotučné alebo odtučnené mlieko.
nutričné hodnoty
Porcia 1/2 z receptu (355g)
1 nádobka obsahuje 2 porcie
hodnoty pripadajúce na 1 porciu
kalórie 172
kalórie z tukov 29.7
% denná dávka*
tuky celkom 3.3g
5%
nasýtené tuky 2g
10%
transmastné tuky 0g
cholesterol 9mg
3%
sodík 95mg
4%
sacharidy 35g
12%
vláknina 2g
8%
cukry 14g
proteíny 6g
vitamín A
506%
vitamín C
115%
vápnik
23%
železo
8%
Vitamin D
6%
vitamín E (alfa tokoferol)
15%
vitamín K
3%
tiamín
16%
riboflavín
11%
niacín
12%
vitamín B6
17%
kyselina listová
16%
vitamín B1
5%
kyselina pantotenová
12%
horčík
20%
fosfor
15%
draslík
24%
zinok
5%
meď
9%
mangán
20%
selén
7%
*Vyššie uvedené % hodnôt sa vzťahujú k referenčnej hodnote 2000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti na vašej spotrebe kalórií
Komentár
Podobné recepty
Banánový kokteil so sójovým mliekom
Šťava z kelu, zeleru a ananásu
Nízkotučný ovocný kokteil
Šťava z kivi a kapusty
Šťava z granátového jablka a čerešní
Broskyňový kokteil s protizápalovým účinkom